Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πόση είναι η... μαγκιά σας;

           Είναι σχεδόν βέβαιο πως όλες μας κατά καιρούς έχουμε βρεθεί σε... φιλοσοφικές συζητήσεις γυναικών, όπου αναλύουν πώς είναι ο ιδανικός άντρας. 
          Το ίδιο βέβαιο, όμως, είναι ότι ποτέ καμία από εμάς δεν βρέθηκε σε τέτοια συζήτηση που στο τέλος να βγήκε ένα κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα. 
          Λογικό θα μου πείτε. Αφού η καθεμία έχει φτιάξει διαφορετικά το ιδανικό της. Για άλλη το ιδανικό είναι ο σύσντροφός της να της προσφέρει απλόχερα ό,τι ζητά, πολλές φορές ακόμη και πριν εκείνη το ζητήσει. Για άλλη το ιδανικό είναι ο σύντροφός της να καταλαβαίνει τις ανάγκες της. Για άλλη το ιδανικό είναι να έχει δίπλα της κάποιον που θα θέλει να κάνει οικογένεια. 
          Συμφωνώ σε όλα αυτά. Δεν θα μπορούσα, όμως, να μην διαφωνήσω ταυτόχρονα επίσης με όλα αυτά. Δεν μπορεί να επιλέγεις κάποιον μόνο γι' αυτά που σου δίνει. Θα πρέπει να τον επιλέξεις κυρίως, γι' αυτό που είναι. Θα πρέπει να σκεφτείς αμέσως μετά από όσα σου δίνει τί είσαι έτοιμη να του δώσεις κι εσύ. Ή καλύτερα τί είσαι ικανή να του δώσεις. Θέλει τέχνη να βρεις κάποιον που θα σου δίνει όσα θες. Αλλά θέλει μεγάλη μαγκιά να μπορείς να του δίνεις κι εσύ. Κι όχι απλά να του δώσεις. Να του δώσεις ό,τι του αξίζει. 
          Γιατί καλές είναι οι αναλύσεις που κάνουμε για όσα θα πρέπει να έχει, να προσφέρει, να ξέρει, ακόμα και να υποθέτει ένας άντρας που θα βρίσκεται στο πλάι μας. Δεν έχω ακούσει πολλές αναλύσεις, μη σας πω ούτε κουβέντα δηλαδή, για όσα πρέπει να έχουμε, να προσφέρουμε, να ξέρουμε ή να υποθέτουμε εμείς με τη σειρά μας. 
          Κι αυτό δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Όλες μας - ή έστω οι περισσότερες - έχουμε χρόνια τώρα έτοιμη τη λίστα με τα... προσόντα του καλού μας. Αν κάποιος μας ζητήσει την αντίστοιχη δική μας λίστα, φυσικά δεν υπάρχει. 
          Πώς έχεις την απαίτηση από κάποιον να κάνει κάτι που δεν κάνεις κι εσύ; Ή μάλλον πώς έχεις την απαίτηση από κάποιον να κάνει όσα δεν κάνεις εσύ; Είναι τουλάχιστον εγωιστικό. Πράγμα που από μόνο του είναι αρκετό να διαλύσει μια σχέση. 
          Διότι ξέρετε, το να ξεκινήσει μια σχέση χρειάζεται η απόφαση δύο. Το να διαλυθεί, όμως, αρκεί η απόφαση του ενός. Εκείνου που δεν παίρνει όσα θα ήθελε ή όσα δίνει. 
          Έτσι, αν θέλετε κάποια από τις πολύπλοκες και συνήθως πολύωρες συζητήσεις σας, να έχει έστω ένα αποτέλεσμα, αναλογιστείτε πόση είναι η... μαγκιά σας. Μόνο τότε θα βρείτε εκείνον που θα την εκτιμήσει και θα της δώσει ό,τι αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου